Diabolsky dobré Vianoce so svetovými virtuózmi odštartujú v závere týždňa

NETKY.SK • 6 December 2016, 14:51 • 2 min
Diabolsky dobré Vianoce so svetovými virtuózmi odštartujú v závere týždňa

BRATISLAVA – Orchester Cigánski diabli, speváčka Katarína Knechtová a 100-členný cigánsky symfonický orchester z Budapešti vystúpia na temperamentnej vianočnej tour na jednom pódiu. Účasť na tomto jedinečnom trojkoncerte potvrdil aj renomovaný český husľový virtuóz Jaroslav Svěcený, ktorý patrí medzi významné osobnosti českej hudobnej scény.

slovakia

left justify in out

Neobvyklú hudobnú kombináciu folklóru, popu a etno hudby uvedú 9. decembra v Košiciach, ďalšími budú vystúpenia 11. decembra v Bratislave, 8. januára 2017 v Nových Zámkoch a 13. marca 2017 vo Veľkej sále Lucerny v Prahe.

 

Orchester Cigánski diabli je jedinečným zoskupením hudobníkov, ktorý je odbornou verejnosťou považovaný za jeden z najlepších v kategórii etno a world music na svete. Cigánski Diabli prinášajú originálne diela, odvážne aranžmány, neobvyklé hudobné kombinácie a nový imidž. Tradíciu obohatili svojimi sólovými hudobnými projektmi. Za svoje nahrávky získali tri zlaté a dve platinové ocenenia. V roku 2014 im udelila svetová komisia v Soule svetové ocenenie World Masters Committee za rok 2014.

 

Katarína Knechtová začala hudobnú kariéru v roku 1996 s kapelou IMT Smile. O rok neskôr sa stala spoluzakladateľkou skupiny Peha, kde pôsobila 12 rokov. V roku 2008 sa vydala na sólovú kariéru a vyšiel jej prvý sólový album Zodiak, na ktorom spolupracovala s britským producentom Headom. V roku 2015 vydala tretí sólový album Prežijú len milenci.

 

Jaroslav Svěcený je významný husľový virtuóz, uznávaný znalec histórie a stavby huslí. V roku 2008 bol vymenovaný za medzinárodného súdneho znalca v odbore sláčikové hudobné nástroje. Viac ako 20 rokov spolupracuje s interpretmi rôznych žánrov na spoločných projektoch. Jedným z najvýraznejších počinov v tejto oblasti je projekt Vivaldianno s rockovým hudobníkom Michalom Dvořákom zo skupiny Lucie.

 

100-členný cigánsky symfonický orchester je celosvetovo preslávené hudobné zoskupenie, ktoré pôsobí v podobe klasického symfonického orchestra, čím sa stalo vo svete unikátnou hudobnou formáciou. Činnosť Budapeštianskeho cigánskeho symfonického orchestra a Sto cigánskych huslí, ktorou zachovávajú tradície, je bezkonkurenčne celosvetovou neoceniteľnou hodnotou. Okrem klasických skladieb hrajú aj tradičnú maďarskú cigánsku hudbu, maďarské melódie a maďarské ľudové piesne.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies