Devínsku cestu už otvorili, Devínska Nová Ves stále nemá pitnú vodu

NETKY.SK • 10 Jún 2013, 11:44 • 2 min
Devínsku cestu už otvorili, Devínska Nová Ves stále nemá pitnú vodu

BRATISLAVA - Devínsku cestu v Bratislave, ktorá bola niekoľko dní pre rozvodnený Dunaj uzavretá pre individuálnu aj verejnú dopravu, dnes o 10.00 h otvorili.

slovakia

left justify in out

"Na niektorých úsekoch sme však znížili rýchlosť na 30 km/h kvôli bezpečnosti ľudí, ktorí tam odstraňujú dôsledky povodní," uviedol pre TASR vedúci krízového štábu Ľubomír Andrassy.

Andrassy upozorňuje vodičov, že na ceste sa nachádzajú aj pracovníci spoločnosti Odvoz a likvidácia odpadu (OLO), ktorí odstraňujú s pomocou veľkokapacitných kontajnerov odpad. Od 10.00 h môže cez Devínsku cestu rovnako jazdiť aj mestská hromadná doprava (MHD).

Obyvatelia niektorých častí v bratislavskej Devínskej Novej Vsi stále nemajú pitnú vodu. Vo vode v ich domácnostiach bola totiž prekročená prípustná miera chlóru. V nedeľu (9. 6.) predpoludním ju preto až do odvolania vyhlásili za nepitnú a Devínskonovovešťania ju zatiaľ môžu používať len ako úžitkovú. "Ak sa však voda prevarí, je konzumná," podotkol Andrassy.

Zvýšený obsah zvyškového chlóru v pitnej vode majú oblasti ohraničené ulicami Na hriadkach, Pod lipovým, Na grbe, Kosatcová, Delená, Vápencová, Istrijská, Nám. 6. apríla a tiež ulice Mlynská, Kremencová, Opletalova, Bystrická a Jána Jonáša. Zásobovanie obyvateľov pitnou vodou je zatiaľ zabezpečené prostredníctvom cisterien Bratislavskej vodárenskej spoločnosti (BVS). Vodu museli podľa Andrassyho viac chlórovať, aby nedošlo k jej kontaminácii v dôsledku povodní.

Dnes o 13.30 h bude opäť zasadať krízový štáb hlavného mesta. Primátor Milan Ftáčnik má na ňom rozhodnúť o zrušení mimoriadnej situácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies