Desmod má videoklip k singlu Spočítaj

NETKY.SK • 23 Júl 2013, 14:21 • 2 min
Desmod má videoklip k singlu Spočítaj

BRATISLAVA - Slovenská kapela Desmod nakrútila videoklip k singlu Spočítaj, ktorý pochádza z ich ostatného dvojalbumu Výberovka (2013). Informovala o tom Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.

slovakia

left justify in out

Video nakrútil režisér Randy Cold. "Skladbu Spočítaj sme nahrávali v pražskom štúdiu Faust. Randy bol s nami a všetko zdokumentoval. Pohyboval sa medzi nami s kamerou a všetko zvládal sám. Z materiálu nastrihal videoklip a podľa mňa sa mu to všetko pekne podarilo. Ja mám rád takéto videoklipy, som spokojný," prezradil spevák kapely Mário "Kuly" Kollár.

S textom skladby Spočítaj pomáhal aj nový člen formácie, klávesák Martin Cibulka. "Voláme ho Redface a svoj nástroj ovláda naozaj bravúrne. Námet na text piesne Spočítaj priniesol práve Maťo. Prišiel s tým, že má napísané prvé dve slohy. Jeho nápad sme potom rozvinuli všetci spolu priamo v Prahe. V štúdiu skladba dostala úplne iný rozmer," doplnil Kuly.

Skladbu Spočítaj chcela formácia predstaviť na dvojkoncerte s českou skupinou Kryštof, ktorý sa mal konať 25. júla v Aegon Aréne Národného tenisového centra (NTC). Pre zranenie speváka Richarda Krajča však Kryštof nemôžu prísť a koncert sa tak bude konať 11. septembra v Inchebe. Správu zverejnila kapela Kryštof prostredníctvom sociálnej siete Facebook a agentúre SITA ju za organizátorov potvrdila Lenka Slaná.

Skupina Desmod vznikla v roku 1996 v Nitre ako metalová formácia. Debutový album 001 sa na pulty predajní dostal v roku 2000, keď nakrútili aj prvý videoklip Je mi fajn. Už o rok neskôr vydali ďalšiu štúdiovku Mám chuť, no veľké hity To nie je možné, Hemeroidy a Posledná pochádzajú až z úspešnej tretej nahrávky Derylov svet (2003). Niekoľkonásobní držitelia Zlatého slávika doteraz vydali aj ďalšie albumy - Skupinová terapia (2004), Uhol pohľadu (2006), Kyvadlo (2007), Vitajte na konci sveta (2010), Iný Rozmer (2011), Javorový album (2012) a Výberovka (2013). Kapela funguje v zložení Mário "Kuly" Kollár, Dušan Minka, Rišo Synčák, Rišo Nagy, Jano Škorec a Martin Cibulka.

Videoklip skupiny Desmod - Spočítaj



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies