Davis Cup: Slováci nie sú nasadení, súpera spoznajú už v stredu

NETKY.SK • 16 September 2013, 15:31 • 2 min
Davis Cup: Slováci nie sú nasadení, súpera spoznajú už v stredu

BRATISLAVA - Slovenskí tenisoví reprezentanti sa piaty rok za sebou udržali v I. skupine euroafrickej zóny Davisovho pohára družstiev mužov. Ak chcú v sezóne 2014 postúpiť do svetovej skupiny, v ktorej naposledy hrali v roku 2006, musia dosiahnuť tri víťazstvá v rade - dve vo svojej "lige" a potom jedno v play-off o elitnú šestnástku ročníka 2015.

slovakia

left justify in out

Finalisti Davis Cupu 2005 Slováci, ktorí 13. - 15. septembra v Bratislave zdolali Švédov v 1. kole play-off o zotrvanie tesne 3:2, sú v ostatnom oficiálne publikovanom renkingu krajín podľa ITF na 10. priečke medzi možnými 14 účastníkmi I. skupiny euroafrickej zóny 2014 (napokon sa okruh aktérov zúži na 12 po októbrových dueloch Rusko - JAR a Švédsko - Dánsko). "Mečířovci" sa však nedostanú v aktualizovanej verzii rebríčka (ITF ju ešte nezverejnila) tak vysoko, aby prenikli medzi štvoricu nasadených. V pondelok to Slovenskému tenisovému zväzu (STZ) oznámila Medzinárodná tenisová federácia (ITF). Agentúru SITA o tom informoval medzinárodný a športovo-technický riaditeľ STZ Ľubomír Páleník. Znamená to, že Slováci absolvujú najprv 1. kolo proti rovnako nenasadenému tímu a potom prípadne finálové 2. kolo proti niekomu zo štvorice nasadených.

Kvarteto nasadených tvoria Chorvátsko, Rakúsko, Izrael a Ukrajina. Nenasadené krajiny sú Švédsko/Dánsko, Lotyšsko, Poľsko, Portugalsko, Rumunsko, Rusko/JAR, Slovensko a Slovinsko.

Žreb ročníka 2014 sa uskutoční v stredu 18. septembra o 12.00 h SELČ v sídle sponzorskej spoločnosti BNP Paribas v Londýne. ITF pôvodne nevylúčila ani neskorší termín po asociačnom období 25. - 27. októbra, teraz konkretizovala, že ten sa bude týkať iba II. skupiny euroafrickej zóny.

Asociačné termíny na rok 2014 sú známe už od apríla. O "šalátovú misu" sa bude hrať 31. januára - 2. februára (v rámci svetovej skupiny osemfinálové 1. kolo), 4. - 6. apríla (štvrťfinále), 12. - 14. septembra (semifinále, resp. play-off o svetovú skupinu 2015) a 21. - 23. novembra (finále).

Rozdelenie účastníkov I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára 2014 tenisových reprezentačných družstiev mužov pred stredajším žrebom ročníka 2014 (Londýn, 12.00 h SELČ):

Nasadení (do finálového 2. kola):
Chorvátsko
Rakúsko
Izrael
Ukrajina

Nenasadení (absolvujú 1. kolo):
*Švédsko/*Dánsko
Lotyšsko
Poľsko
Portugalsko
Rumunsko
*Rusko/*JAR
Slovensko
Slovinsko

*Hviezdičkou sú označené krajiny, ktoré budú v októbri bojovať o udržanie v tejto skupine a dve z nich zostúpia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies