Daňový raj na Slovensku sa pre niektoré firmy končí!

NETKY.SK • 29 Júl 2014, 09:45 • 2 min
Daňový raj na Slovensku sa pre niektoré firmy končí!

BRATISLAVA - Niektorí podnikatelia si podľa denníka PRAVDA spravili zo Slovenska daňový raj. Vláda sa aj preto rozhodla podľa denníka zastaviť absurdnú prax, keď si časť firiem dáva do nákladov takmer hocičo, čím sa dostávajú pravidelne do straty a neplatia žiadne dane.

slovakia

left justify in out

Vo firemných nákladoch sa objavujú aj položky za drahé auto, nábytok, televízor, kosačky, ošatenie, obuv, hodinky, okuliare, víno, ale aj nový chrup. Podnikateľ takto môže zveľaďovať svoj osobný majetok, aj keď má firmu dlhodobo v strate.

 

Od januára sa to má zmeniť. Ministerstvo financií pripravuje zmenu legislatívy. Pri majetku, ktorý môžu podnikatelia využívať okrem podnikania aj na osobnú spotrebu, daniari za daňový výdavok uznajú len 80 percent z kúpnej ceny. Firmy by tak mali zaplatiť na daniach viac.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies