Daňové priznanie má podať ešte takmer 14 tisíc daňovníkov

NETKY.SK • 22 September 2015, 10:50 • 2 min
Daňové priznanie má podať ešte takmer 14 tisíc daňovníkov

BRATISLAVA - Takmer 14 tisíc občanov a firiem si odložilo podanie daňového priznania na september tohto roka. Ako ďalej informovala hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková, posledný deň na podanie je pre nich 30. septembra 2015. Do tohto termínu je potrebné nielen podať daňové priznanie, ale daň aj zaplatiť.

slovakia

left justify in out

Odklad daňového priznania mohli tento rok opäť využiť všetky firmy aj občania. V prípade príjmov len zo Slovenska si mohli podanie odložiť najviac o tri mesiace. Do konca apríla, teda mesačný posun oproti termínu, využilo podľa Macíkovej približne 3 800 subjektov. Termín do konca mája si zvolilo takmer 3 700 daňovníkov. Trojmesačný odklad zvolilo skoro 125 500 daňových subjektov.


V prípade príjmov zo zdrojov v zahraničí bola maximálna lehota na odklad šesť mesiacov. Ako ďalej informovala Macíková, približne 13 700 daňovníkov si odložilo podanie daňového priznania na september. Daňové priznanie na daň z príjmov za rok 2014 podáva každý občan, ktorého príjem za minulý rok prekročil hranicu 1 901,67 eura a nerobil mu ročné zúčtovanie zamestnávateľ. Sadzba dane je 19 %.


Pre právnické osoby platí, že daňové priznanie je povinná podať každá firma bez ohľadu na výšku príjmov v roku 2014. Platitelia DPH majú povinnosť posielať daňové priznanie na daň z príjmov elektronicky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies