Danko: SNS bude žiadať od SOV zoznam účastníkov delegácií

NETKY.SK • 1 Február 2014, 09:46 • 2 min
Danko: SNS bude žiadať od SOV zoznam účastníkov delegácií

BRATISLAVA - Slovenská národná strana (SNS) bude žiadať zoznam účastníkov delegácií na XXII. zimných olympijských hrách v Soči (7.-23. februára), aby sa predišlo tomu, že na športové podujatia bude cestovať viac funkcionárov než športovcov a ich trénerov. Pre TASR to vyhlásil predseda SNS Andrej Danko.

slovakia

left justify in out

"Slovenská národná strana vyjadruje podporu všetkým športovcom, ktorí budú našu krajinu reprezentovať na zimnej olympiáde v Soči. V tejto súvislosti však vyzýva funkcionárov i politikov, aby si zo zimných olympijských hier nerobili rodinné výlety za štátne peniaze," uviedol Danko. 

     
"Ukazuje sa, že sa Slovenský olympijský výbor (SOV) nepoučil napríklad z letnej olympiády v Londýne, kde bolo viac funkcionárov a rodinných príslušníkov než športovcov. Dokazuje to aj nedávno medializovaný prípad," dodal.
     
Slovenskí športovci podľa neho nemajú dostatočné podmienky ani servis na prípravu na kvalitné športové výkony. "Zo strany kompetentných počúvame jediný argument, že nie sú peniaze. Na druhej strane, finančné zdroje v športových zväzoch a výboroch sa rozhadzujú na cestovné a diéty funkcionárov. Pritom športové úspechy sú tou najlepšou reprezentáciou Slovenska vo svete," pokračoval líder národniarov.
     
SNS vyzýva nielen funkcionárov, ale aj politikov, aby na športové podujatia "necestovali za štátne peniaze a v žiadnom prípade nebrali za peniaze daňových poplatníkov svojich rodinných príslušníkov". "Je to neudržateľné aj vzhľadom na hospodársku krízu, pretože pokiaľ je kríza, tak by sa malo veľmi dôkladne zvažovať, na čo sa peniaze použijú. Z hľadiska kontroly verejnosti by malo byť úplne normálne zverejňovanie zoznamov delegácií, ktoré sa zúčastňujú na európskych a svetových šampionátoch," konštatoval Danko. 
     
Dodal, že štát by mal pre slovenských športovcov vytvárať také podmienky, aby nemuseli prosiť sponzorov a mohli sa sústreďovať na prípravu a športové výkony. Zároveň by mal myslieť aj na športovcov "vo výslužbe". "Mnohých vrcholový šport pripravil o zdravie a po ukončení aktívnej činnosti zostávajú nezabezpečení. Podľa SNS by športovci, ktorí získali napríklad medailu na olympiáde, mali dostávať doživotnú rentu," uzavrel predseda SNS. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies