Danko pripúšťa, že výmenou vlády sa niečo v koalícii skomplikovalo, ale zdôrazňuje, že fungujú

NETKY.SK • 31 Júl 2018, 10:49 • 2 min
Danko pripúšťa, že výmenou vlády sa niečo v koalícii skomplikovalo, ale zdôrazňuje, že fungujú

BRATISLAVA – Výmenou vlády sa podľa predsedu Národnej rady SR Andreja Danka (SNS) veľa vecí v koalícii skomplikovalo. Ako povedal v rozhovore, bral to ako osobné rozhodnutie vtedajšieho predsedu vlády Roberta Fica.

slovakia

left justify in out

„Bral som to ako fakt, ktorému som sa prispôsobil. Nemám k tomu negatívnu ani pozitívnu emóciu. Vnímam to ako pragmatický krok Smeru, ktorý sa tak rozhodol,“ povedal Danko.

Predseda NR SR pripúšťa, že zmenou vlády vznikla špecifická situácia. „Obdobná bola, keď Iveta Radičová bola premiérkou a predseda strany bol ministrom zahraničných vecí. Dnes je predseda strany poslancom NR SR. To sú však vnútorné procesy, ktoré si musí doštrngať Smer. Je prirodzené, že na Koaličnej rade má vždy rozhodujúci hlas predseda koaličnej strany, ak strana nepoverí predsedu vlády,“ povedal Danko s tým, že Koaličná rada je stretnutím troch predsedov.

 

„Má fungujúci mechanizmus, ktorý je zásadný pre majoritu v parlamente a fungovanie vlády. Zatiaľ sú vzťahy jasne nastavené. Ak preberáme otázky, ktoré sa týkajú vlády, chodí na stretnutia aj premiér Peter Pellegrini. Ak sa týkajú otázky parlamentu, zabíjali by sme premiérov čas, keby sme ho volali na rokovania Koaličné rady,“ dodal šéf SNS.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies