Crosby má šancu byť v Triple Gold Clube

NETKY.SK • 15 Máj 2015, 09:38 • 2 min
Crosby má šancu byť v Triple Gold Clube

PRAHA - Hokejisti Kanady sú zatiaľ na svetovom šampionáte v Prahe suverénni, vyhrali všetkých osem zápasov a dali až 58 gólov. Valcujú jedného súpera za druhým, vo štvrtok rozdrvili Bielorusko vo štvrťfinále vysoko 9:0 a v semifinále na nich čaká v sobotu domáce Česko.

slovakia

left justify in out

Kanaďania pricestovali do Prahy s jednoznačným cieľom - po šiestich rokoch chcú medailu z majstrovstiev sveta. Najlepšie zlatú, ktorá by ich kapitánovi Sidneymu Crosbymu zabezpečila miesto v Triple Gold Clube, keďže je už víťazom Stanleyho pohára i zlatým medailistom zo zimných olympijských hier. "Zatiaľ je to skvelé. Máme šancu dostať sa až do finále. Musíme sa však neustále zlepšovať. Nie je to jednoduché. Rozprával som sa s Jasonom Spezzom, ktorý bol už dvakrát vo finále a vždy prehral. Najskôr sa musíme do boja o zlato dostať a potom môžeme uvažovať o úspechu v ňom," uviedol po stretnutí s Bieloruskom v mixzóne Sidney Crosby.


Kanadský tím má vo svojom strede množstvo ofenzívnych hviezd. Paradoxne, napriek veľkému počtu strelených gólov má 27-ročný útočník Pittsburghu v hodnotení plus/mínus na svojom konte záporný bod. V siedmich stretnutiach zatiaľ strelil tri góly a na päť prihral. "Máme v mužstve množstvo hráčov, ktorí môžu dávať góly. Každý hrá najlepšie, ako vie, čo pomáha konečnému výsledku. Výborne sa dopĺňame a hráme výborné zápasy," dodal Crosby.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies