Členke Pussy Riot zrušil súd dva zo štyroch disciplinárnych trestov

NETKY.SK • 8 Február 2013, 12:31 • 2 min
Členke Pussy Riot zrušil súd dva zo štyroch disciplinárnych trestov

Členke Pussy Riot zrušil súd dva zo štyroch disciplinárnych trestov - Politika Súd v uralskom meste Berezniki v Permskom kraji zrušil dva zo štyroch väzenských trestov, ktorými vedenie nápravného tábora potrestalo odsúdenú členku ruskej punkovej skupiny P

slovakia

left justify in out

imgSúd v uralskom meste Berezniki v Permskom kraji zrušil dva zo štyroch väzenských trestov, ktorými vedenie nápravného tábora potrestalo odsúdenú členku ruskej punkovej skupiny Pussy Riot Mariu Aľochinovú. Informovala o tom agentúra RIA Novosti.

Súd zrušil disciplinárny trest, ktorý Aľochinovej uložilo vedenie nápravného tábora za neskorý nástup a neúctivosť k zamestnancom tábora. V platnosti ponechal iný trest za neskorý nástup, ako aj trest za to, že advokátovi zverila osobnú korešpondenciu. 

O zrušenie zvyšných dvoch trestov sa Aľochinovej právnici budú usilovať ďalej, pretože bez tohto kroku by nebolo možné jej predčasné prepustenie z väzenia.

V januári sa Aľochinová na súde v Bereznikoch neúspešne pokúšala dosiahnuť odklad výkonu zvyšku z jej dvojročného trestu odňatia slobody dovtedy, kým jej päťročný syn nebude mať 14 rokov. Argumentovala, že jej oddelenie od syna v súčasnom útlom veku mu spôsobí nenapraviteľnú psychologickú ujmu.

Odloženie výkonu trestu nie je v Rusku bežné, naopak, existuje niekoľko väzenských zariadení pre odsúdené ženy s malými deťmi. Známy je však precedens z roku 2010, keď odklad výkonu trestu povolil súd vodičke zo Sibíri, ktorá vbehla autom na chodník a zavinila smrť jednej a vážne zranenia druhej ženy. Neskôr vyšlo najavo, že vodička je dcérou miestneho funkcionára.

Mariu Aľochinovú a ďalšie dve členky Pussy Riot Jekaterinu Samucevičovú a Nataliu Tolokonnikovovú, odsúdil moskovský súd vlani v auguste na dva roky väzenia za punkovú modlitbu Bohorodička, vyžeň Putina!, ktorou v hlavnom moskovskom chráme protestovali proti návratu vtedajšieho premiéra Vladimira Putina do úradu prezidenta. Rozsudok nad Samucevičovou neskôr odvolací súd zrušil. Ich právnici vo štvrtok podali na ruský štát žalobu na Európskom súde pre ľudské práva (ESĽP) so sídlom v Štrasburgu.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies