Čisté Tvary vydávajú album Zem nás chce čistých

NETKY.SK • 13 Október 2015, 11:24 • 2 min
Čisté Tvary vydávajú album Zem nás chce čistých

BRATISLAVA - Slovenská kapela Čisté Tvary dnes vydáva nový album s názvom Zem nás chce čistých. Novinka, ktorá vychádza po siedmich rokoch od zatiaľ posledného počinu Rita von Anarchia, ponúkne 11 skladieb vrátane už zverejnených singlov Prach prikryl nás, Dýchať síru a Plankton.

slovakia

left justify in out

O mix a mastering štúdiovky sa postaral Scott Hull, ktorý spolupracoval s hudobníkmi ako Sting, Bob Dylan, Lou Reed, či Herbie Hancock. Produkciu mal na starosti basgitarista formácie Oskar Rózsa.

 

„Celý proces nahrávania bol krásny, ale komplikovaný. Pri kolektívnej práci, ktorou je nesporne aj práca v kapele, je to o istom pocite súdržnosti, vzájomnosti. Pre mňa bolo toto nahrávanie zvláštnou meditáciou. Veľmi veľa ma naučilo. Hlavne o sebe samom,“ povedal o práci na novinke líder kapely Juraj Péč. „Niekedy sa to zdalo naozaj nekonečné, akoby sa cieľ pomaly rozplýval v hmle, ale túžba dokončiť tretí album sa ukázala silnejšia, než čokoľvek čo mu stálo v ceste. Takže taký album Zem nás chce čistých je: pevný, vášnivý, nekompromisný, nesmrteľný,” dodal bubeník Matej Pliešovský.


Štúdiovku kapela ponúkne aj na platni. “Scott Hull album mastroval aj exkluzívne pre vinyl. Ten je vyrobený pomerne komplikovanou metódou, ktorá je v súčasnosti už v celku zriedkavá, ale zaručuje absolútne najkvalitnejší zvukový záznam ku akému sa dá dopracovať. Pre audiofilov to bude skutočná lahôdka,“ priblížil Pliešovský, ktorý so svojimi kolegami plánuje novinku predstaviť na turné. Šnúru odštartujú 15. októbra v Košiciach a neskôr vystúpia aj v Prešove, Martine a Bratislave. V hlavnom meste Slovenska kapela plánuje štúdiovku aj pokrstiť.


Čisté Tvary sa sformovali v roku 2000 v Martine. Okrem Juraja Péča, Mateja Pliešovského a Oskara Rózsu je jej členom aj Ondrej Gregor. Debutovali eponymným albumom v roku 2003. Po ňom nasledovali štúdiovky Meskalin (2005) a Rita von Anarchia (2008). Kapelu niekoľkokrát nominovali na Radio_Head Awards, no ani raz sa im nomináciu nepodarilo premeniť na cenu. Medzi najznámejšie skladby skupiny patria piesne ako Meskalin, Lámem svoj hnev alebo Rituál.

Turné Čisté Tvary 2015:
15. októbra - Košice, Tabačka Kulturfabrik
16. októbra - Prešov, Christiania
23. októbra - Martin, Barmuseum
24. októbra - Bratislava, Klub LOFT!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies