Čínska farmaceutická spoločnosť sľubuje vakcínu proti koronavírusu začiatkom budúceho roka

NETKY.SK • 25 September 2020, 12:27 • 2 min
Čínska farmaceutická spoločnosť sľubuje vakcínu proti koronavírusu začiatkom budúceho roka

PEKING - Čínska farmaceutická spoločnosť SinoVac uviedla, že vakcína proti koronavírusu, ktorú vyvíja, by mala byť začiatkom roku 2021 pripravená na distribúciu, vrátane distribúcie v USA.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Generálny riaditeľ firmy Jin Wej-tung vo štvrtok uviedol, že požiada americký Úrad pre kontrolu potravín a liečiv (FDA) o schválenie vakcíny CoronaVac v USA, ak uspeje v tretej, záverečnej etape testovania na ľuďoch.

"Na úplnom začiatku bola naša stratégia navrhnutá pre Čínu a mesto Wu-chan. Onedlho, v júni a júli, sme našu stratégiu upravili," uviedol šéf firmy SinoVac.

 

img

 

"Naším cieľom je poskytnúť túto vakcínu svetu, vrátane USA, EÚ a ďalších," dodal. Prísne predpisy v USA, Európskej únii, Japonsku a Austrálii v minulosti nedovoľovali predaj čínskych vakcín. Podľa generálneho riaditeľa spoločnosti SinoVac sa to však môže zmeniť.

Na klinických testoch vakcíny CoronaVac sa zúčastňuje viac ako 24-tisíc ľudí v Brazílii, Turecku a Indonézii a dodatočné testy sú naplánované v Bangladéši a pravdepodobne aj v Čile.

 

"Veríme, že náš výskum vakcín proti COVID-19 dokáže splniť štandardy USA a krajín EÚ," uviedol šéf firmy SinoVac.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies