Chovanec chce v Česku znížiť stupeň bezpečnostného rizika na nulu, vojaci zmiznú z ulíc

NETKY.SK • 5 Máj 2016, 14:25 • 2 min
Chovanec chce v Česku znížiť stupeň bezpečnostného rizika na nulu, vojaci zmiznú z ulíc

PRAHA - Český minister vnútra Milan Chovanec navrhne koncom mája vláde premiéra Bohuslava Sobotku, aby ČR znížila úroveň bezpečnostného rizika z doterajšieho prvého stupňa na nulu, informuje spravodajský server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Chovanec zároveň oznámil, že v rovnakom čase by sa skončili aj všetky spoločné hliadky policajtov a vojakov v uliciach Prahy, Brna a Ostravy. "Na konci mája prinesiem do vlády návrh na zníženie bezpečnostného stupňa na stupeň nula. Ak sa nič nestane, tak koniec mája bude tým dátumom, odkedy úplne zrušíme aj tie hliadky," povedal novinárom Chovanec.

 

V uplynulom týždni vláda prerokovala dokument, na základe ktorého sa znížil počet vojakov pôsobiacich v zmiešaných hliadkach v Moravskom kraji, podľa informácií Práva to bolo celkovo 100 ľudí.

 

Dôvodom bola podľa ministra Chovanca skutočnosť, že tam už nijaké bezpečnostné riziko nie je, navyše v Brne ani v Ostrave nebol zvýšený počet bezpečnostných hlásení od verejnosti.

"Praha je iná, tam sa to trojnásobne zdvihlo. Občania poukazovali na podozrivé predmety a balíčky. Aj preto Praha zostávala v platnosti. Bude sa tam tiež od 18. mája konať medzinárodná konferencia Europolu a do konca tohto podujatia znižovať počet hliadok nebudeme," spresnil podľa Noviniek.cz Chovanec.

 

Česká vláda rozhodla o vyhlásení prvého stupňa ohrozenia terorizmom 22. marca v súvislosti s atentátmi v Bruseli. Do ulíc malo byť na dva mesiace nasadených okolo 550 vojakov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies