Chicago sa zbavilo Bollanda i Frolíka, upísalo si Bickella na štyri roky

NETKY.SK • 1 Júl 2013, 09:38 • 2 min
Chicago sa zbavilo Bollanda i Frolíka, upísalo si Bickella na štyri roky

NEWARK - Káder úradujúceho šampióna NHL Chicaga Blackhawks opúšťajú útočníci David Bolland a Michael Frolík.

slovakia

left justify in out

Autor víťazného gólu z finále proti Bostonu Bolland zamieril do Toronta, kam ho vedenie "čiernych jastrabov" poslalo výmenou za 51. a 117. pozície v nedeľňajšom drafte ako i voľbu v 4. kole budúcoročného vstupného draftu. Dvadsaťsedemročný hokejový center si do tímu Maple Leafs prenáša aj svoj kontrakt, ktorý mu vyprší o rok a za sezónu mu vynesie 3,375 milióna dolárov.

Generálny manažér Chicaga Stan Bowman v snahe uvoľniť priestor pod platovým stropom vytrejdoval aj Čecha Frolíka, ten putoval do Winnipegu výmenou za 74. a 134. miesto vo víkendovom drafte. Vzápätí použil voľné finančné prostriedky na podpis zmluvy s Bryanom Bickellom, ten by si mal podľa informácií nhl.com počas najbližších štyroch rokov zarobiť dokopy 16 miliónov dolárov. Uzavretie kontraktu s Bickellom bolo letnou prioritou Bowmana, 27-ročný silový útočník bol s 17 bodmi (9+8) piatym najproduktívnejším hráčom v play off a mal výrazný podiel na zisku titulu. 

Chicago chce dať v novej sezóne v prvom tíme priestor viacerým mladíkom ako sú Brandon Pirri, Jimmy Hayes, Jeremy Morin a Ben Smith.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies