Cesty sú zjazdné, na niektorých miestach je kvôli hmle zlá dohľadnosť

NETKY.SK • 16 Január 2017, 08:01 • 2 min
Cesty sú zjazdné, na niektorých miestach je kvôli hmle zlá dohľadnosť

BRATISLAVA - Všetky sledované úseky diaľnic a rýchlostných ciest na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý, informuje Slovenská správa ciest.

slovakia

left justify in out

Cesty I., II. a III. triedy na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý. V severných častiach stredného a východného Slovenska sú vozovky prevažne vlhké až mokré alebo pokryté vrstvou kašovitého až utlačeného snehu do troch centimetrov, na cestách nižších kategórií v okolí Žarnovice, Žiaru nad Hronom, Novej Bani, Kremnice, Banskej Štiavnice, Dolného Kubína, Trstenej, Turčianskych Teplíc, Bytče, Jelšavy a v okrese Stará Ľubovňa miestami do päť centimetrov a v obvodoch Trstená a Kremnica na cestách III. tried päť až desať centimetrov.

 

Zľadovatený sneh do dvoch centimetrov sa miestami nachádza na cestách II/531 Tisovec - hr. okr. RS/RA, II/526 Klenovec - Rákošská Baňa a na cestách III. tried v obvode Rimavská Sobota a Hnúšťa.


Horské priechody (HP) sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý. Herlianske Sedlo, Grajnár, Súľová, Kremnické Bane, Fačkov, Donovaly, Šturec, Makov, Chorepa, Klenov, Podspády a Vrchslatina majú povrch vozoviek pokrytý vrstvou čerstvého kašovitého alebo utlačeného snehu hrúbky jeden a tri centimetre, na HP Veľké Pole a Cukmantel utlačeným snehom hrúbky štyri až päť centimetrov a na HP Huty hrúbky päť až desať centimetrov. Na HP Zbojská sa na vozovke miestami nachádza zľadovatený sneh do päť centimetrov.


V okresoch Trebišov, Michalovce a Sobrance je vyhlásený I. stupeň kalamitnej situácie. V obci Kláštor pod Znievom od 8. januára 2017 vyhlásili III. stupeň povodňovej aktivity na ceste III/1796. V obci sa následkom mrazov vylieva potok na cestu. Treba dávať pozor na poľadovicu na cestách I/75 Beluja - Pôtor, II/527 Ryžovisko - Dačov Lom a na cestách III. tried v obvode Čebovce.

 

Hmla s dohľadnosťou do 50 m je v lokalitách Iliašovce a Svinia a do 100 metrov v lokalitách Trenčín, Machnáč, Červeník, Topoľčany, Poprad, Kežmarok, Levoča, Branisko, Milhosť, Haniska, Turňa nad Bodvou, Záborské, Veľký Krtíš, Čebovce a Slovenské Kľačany. Snehové reťaze pre všetku dopravu treba použiť na ceste II/584 v úseku Srdiečko - Bystrá, na ceste II/531 Tisovec - hr. okresu RA/BR a na HP Zbojská pre vozidlá nad 3,5 tony. Pre vozidlá nad 10 m je uzatvorený HP Šútovce a úsek cesty I/64 medzi Nitrianskym Pravnom a Fačkovským sedlom. Na HP Kremnické Bane platí úplná uzávierka cesty I/65 v km 91,700 - 96,200 do 20. októbra 2017 pre rekonštrukciu cesty I/65 (zosuv a podmytie cesty).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies