Češky zabojujú už o šiesty triumf v priebehu siedmich sezón, začnú proti Španielkam

NETKY.SK • 10 Február 2017, 10:04 • 2 min
Češky zabojujú už o šiesty triumf v priebehu siedmich sezón, začnú proti Španielkam

BRATISLAVA - Víkendovými stretnutiami Česko - Španielsko (Ostrava), USA - Nemecko (Maui - Havaj), Bielorusko - Holandsko (Minsk) a Švajčiarsko - Francúzsko (Ženeva) vo štvrťfinálovom 1. kole sa začne tohtoročné dianie vo svetovej skupine Pohára federácie tenisových reprezentačných družstiev žien.

slovakia

left justify in out

Semifinálová fáza spolu so súbojmi play-off o elitnú osmičku aj II. svetovú skupinu ročníka 2018 príde na rad 22. - 23. apríla a finále bude 11. - 12. novembra.

V aktuálnom asociačnom termíne sú na programe aj zápasy Rusko - Taiwan (Moskva), Rumunsko - Belgicko (Bukurešť), Ukrajina - Austrália (Charkov) a Taliansko - Slovensko (Forli) v "II. lige". Už od pondelka sa konajú turnaje I. skupín regionálnych zón v kazašskej Astane (ázijsko-oceánska), estónskom Tallinne (euroafrická) a mexickom Metepecu (americká). Žreb prelínačiek, ktorý určite bude zaujímať aj Slovenky bez ohľadu na výsledok ich duelu so "squadrou" na antuke v hale PalaGalassi, sa uskutoční v utorok 14. februára o 11.00 h SEČ v londýnskom sídle Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF).

Do Fed Cupu by BNP Paribas 2017 sa na všetkých úrovniach zapája dovedna 107 krajín. Trofej obhajujú Češky, počnúc sezónou 2011 ju získali päťkrát, o jedinú výnimku v rámci tohto obdobia sa v roku 2013 postarali Talianky (patrili im aj edície 2006, 2009 a 2010). Posledným iným šampiónom ako Česko či Taliansko je od double 2007-2008 Rusko. Rekord držia Spojené štáty americké so 17 úspechmi, na ďalší čakajú od roku 2000.

Len jedna členka Top 5 svetového rebríčka WTA vo dvojhre - Češka Karolína Plíšková - figuruje v kádroch na 11. - 12. február. Dávnejšie boli známe absencie Slovenky Dominiky Cibulkovej aj Nemky Angelique Kerberovej v rámci spomenutej špičkovej skupiny hráčok, minulý týždeň k nim v súlade so všeobecnými predpokladmi pribudla pri uzávierke oficiálnych predbežných nominácií staronová americká jednotka individuálneho hodnotenia Serena Williamsová a medzičasom sa stiahla s kolenami laborujúca Rumunka Simona Halepová.

Nominácie tenistiek na stretnutia štvrťfinálového 1. kola svetovej skupiny a 1. kola II. svetovej skupiny Pohára federácie 2017 reprezentačných družstiev žien (bude sa hrať 11. - 12. februára) - pred piatkovými žrebmi programov môžu v každom kádri nastať dve zmeny:

Svetová skupina - 1. kolo (štvrťfinále) - zhora podľa "pavúka":

ČESKO - ŠPANIELSKO
(Ostrava, Ostravar Arena, tvrdý povrch v hale)
Česko: Karolína Plíšková, Barbora Strýcová, Kateřina Siniaková, Lucie Šafářová, kapitán: Petr Pála
Španielsko: Garbine Muguruzová-Blancová, Lara Arruabarrenová-Vecinová, Sara Sorribesová-Tormová, María José Martínezová-Sánchezová, kapitánka: Conchita Martínezová

USA - NEMECKO
(Maui - Havaj, Royal Lahaina Resort, tvrdý povrch vonku)
Spojené štáty americké: CoCo Vandeweghová, Alison Riskeová, Shelby Rogersová, Bethanie Matteková-Sandsová, kapitánka: Kathy Rinaldiová
Nemecko: Laura Siegemundová, Andrea Petkovicová, Julia Görgesová, Carina Witthöftová, kapitánka: Barbara Rittnerová

BIELORUSKO - HOLANDSKO
(Minsk, Čižovka Arena, tvrdý povrch v hale)
Bielorusko: Alexandra Sasnovičová, Arina Sobolenková, Oľga Govorcovová, Vera Lapková, kapitán: Eduard Dubrov
Holandsko: Kiki Bertensová, Cindy Burgerová, Arantxa Rusová, Michaella Krajiceková, kapitán: Paul Haarhuis

ŠVAJČIARSKO - FRANCÚZSKO
(Ženeva, Palexpo, tvrdý povrch v hale)
Švajčiarsko: Timea Bacsinszká, Viktorija Golubicová, Belinda Bencicová, Martina Hingisová, kapitán: Heinz Günthardt
Francúzsko: Kristina Mladenovicová, Alizé Cornetová, Pauline Parmentierová (v nominácii sú len tri hráčky), kapitán: Yannick Noah

Pozn: Víťazi postúpia do semifinále ročníka 2017, zdolaní budú takisto 22. - 23. apríla hrať v play-off o svetovú skupinu 2018.

Možné dvojice v semifinále aj s vyznačením výhody domáceho prostredia:
USA - Česko / Nemecko - Česko / USA - Španielsko / Nemecko - Španielsko
Bielorusko - Švajčiarsko / Francúzsko - Bielorusko / Švajčiarsko - Holandsko / Holandsko - Francúzsko

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies