Český tenista Berdych sa vráti na kurt budúci týždeň v Petrohrade

NETKY.SK • 16 September 2016, 14:56 • 2 min
Český tenista Berdych sa vráti na kurt budúci týždeň v Petrohrade

PRAHA - Český tenista Tomáš Berdych sa po problémoch so slepým črevom vráti do turnajového diania už budúci týždeň na tvrdom povrchu v hale v ruskom Petrohrade.

slovakia

left justify in out

"Po tom, ako som vyliezol z postele, bola príprava možno jedna z najlepších za ostatnú dobu. Zvládli sme všetko, čo sme chceli. Jediné, čo tomu chýba, je pridať zápasy. Zdravotne sa už cítim dobre," povedal tridsiatnik Berdych pre ČTK, zdieľal to napríklad web Tennis-Arena.cz.

Finalista Wimbledonu 2010 trénuje druhý týždeň v Prahe pod dohľadom Chorváta Gorana Ivaniševiča. "Poznám Tomáša už dlho. Sledoval som ho a je jedným z najlepších na svete, ale vyhrať grandslamový turnaj, to chce niečo navyše. Hlavné je pokúsiť sa získať ten grandslamový titul. Viem, že Tomáš už nie je najmladší, ale bez ohľadu na to treba ísť cez limit. Môže si zlepšiť podanie, mal by byť agresívnejší, je to kus chlapa," vyhlásil od utorka 45-ročný wimbledonský šampión zo sezóny 2001 Ivaniševič, ktorý v roku 2014 priviedol k triumfu na US Open v New Yorku svojho krajana Marina Čiliča.

Deviateho muža renkingu ATP vo dvojhre Berdycha hospitalizovali koncom augusta v Cincinnati, potom si poležal v motolskej nemocnici v českej metropole, preliečil sa antibiotikami. Nútene vynechal spomenuté US Open. Po Petrohrade zamieri do čínskeho Šen-čenu. "Prvé dva turnaje sa budem snažiť vziať skôr tak, aby som sa dostal nazad do zápasového rytmu. Výpadok sa môže prejaviť. Chcem odohrať nejaký ten duel a keď príde úspech, bude to len bonus. Podstatné je, aby to do Tokia už bolo, ako má," skonštatoval rodák z Valašského Meziříčí Berdych.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies