Česko posilní aj Plekanec, bude hrať už proti Kanade

NETKY.SK • 15 Máj 2015, 14:27 • 2 min
Česko posilní aj Plekanec, bude hrať už proti Kanade

PRAHA - Česko posilní na hokejových majstrovstvách sveta v Prahe útočník Montrealu Canadiens Tomáš Plekanec. Po piatkovom poludňajšom tréningu to potvrdil tréner Vladimír Růžička. Plekanca dopíšu na súpisku a v sobotu nastúpi na semifinále proti Kanade.

slovakia

left justify in out

Tridsaťdvaročný útočník priletí do českej metropoly v piatok podvečer, po lete by mal absolvovať podľa predbežných plánov aj krátky tréning na ľade O2 Areny. Plekanec má s príchodom na majstrovstvá sveta na poslednú chvíľu skúsenosť, v roku 2013 prišiel tiež na dva zápasy - posledný duel v skupine a štvrťfinále. 

Pre Montreal sa skončila klubová sezóna v NHL v stredu, Canadiens prehrali šesťzápasovú sériu s Tampou Bay v semifinále Východnej konferencie. Plekanec vyčkával v Kanade, či Česi prejdú vo štvrťfinále cez Fínsko. "Na Plekanca sme čakali do poslednej chvíle, včera večer sme sa dohodli, že príde a bude hrať už proti Kanade. Chceme najsilnejšie mužstvo, ideme hrať o medaily a je to hokejista, ktorý by nám mal pomôcť," povedal kormidelník Česka Vladimír Růžička. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies