Českí taxikári zablokujú cesty vedúce do centra, chystajú sa protestovať proti vodičom z Uberu a Taxify

NETKY.SK • 8 Február 2018, 10:59 • 2 min
Českí taxikári zablokujú cesty vedúce do centra, chystajú sa protestovať proti vodičom z Uberu a Taxify

PRAHA - Českí taxikári sa v stredu opäť zišli v Prahe na proteste proti vodičom spoločností Uber a Taxify. Chcú tak presvedčiť vládu, aby tieto platformy donútila dodržiavať súčasný zákon.

slovakia

left justify in out

Taxikári sa dopoludnia začali schádzať na Strahove. Zatiaľ nie je jasné, kam sa vydajú, hovorí sa o magistrále aj o ďalších príjazdových cestách do centra českej metropoly.

 

Stredajší protest má byť zatiaľ najväčší v dejinách, uvádza spravodajský server iDNES.cz. Podľa odhadov organizátorov by sa ho mohlo zúčastniť aj viac ako 1000 taxikárov.

 

Tomu nasvedčuje i fakt, že sa na akcii prvý raz podieľa aj najväčšia česká organizácia združujúca taxikárov - Asociácia koncesionárov v taxislužbe (AKT). Tá pritom najskôr blokovanie pražských ulíc odsudzovala.

 

Taxikárom sa nepáči, že mnoho vodičov spoločností Uber a Taxify nedodržiava platný zákon, keď okrem iného nevyužívajú taxametre, nevlastnia potrebné taxikárske licencie, ani nerobia skúšky z miestopisu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies