Česká polícia v spolupráci s FBI v Prahe zadržala hľadaného ruského hackera

NETKY.SK • 19 Október 2016, 10:41 • 2 min
Česká polícia v spolupráci s FBI v Prahe zadržala hľadaného ruského hackera

PRAHA/MOSKVA - Česká polícia zadržala v utorok v Prahe ruského hackera, ktorý je podozrivý z počítačových útokov na servery v USA. Informovala o tom dnes ruská agentúra Interfax.

slovakia

left justify in out

Vzhľadom na spomínané podozrenie sa na operácii zúčastnili aj agenti amerického Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI).

 

Po hackerovi bolo pred časom vyhlásené medzinárodné pátranie. Zásah polície sa odohral v hoteli, kde bol Rus ubytovaný. Policajným zásahom bol Rus tak zaskočený, že mu prišlo nevoľno a skolaboval. Policajti mu poskytli prvú pomoc a následne ho previezli do nemocnice.

 

Podozrivého vzali v ČR do väzby. Český súd následne zváži možnosť jeho vydania do USA.

 

Český rozhlas informoval, že Rus bol v Česku so svojou priateľkou. Policajti ho dolapili v jednom z pražských hotelov, pričom "vďaka rýchlemu toku informácií bol muž zadržaný už 12 hodín po prijatí prvej operatívnej informácie," uviedol hovorca policajného prezídia David Schön.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies