Britský premiér rokuje s predstaviteľmi svojej strany o hlasovacom práve Škótov

NETKY.SK • 22 September 2014, 16:44 • 2 min
Britský premiér rokuje s predstaviteľmi svojej strany o hlasovacom práve Škótov

LONDÝN - Britský premiér David Cameron sa dnes zišiel s vedúcimi predstaviteľmi svojej Konzervatívnej strany v snahe utíšiť hnev, ktorý vyvolali sľuby poskytnuté Škótsku tesne pred minulotýždňovým referendom o nezávislosti, informovala agentúra Associated Press.

slovakia

left justify in out

Schôdzka sa uskutočnila v Chequers, vidieckej rezidencii britských premiérov, v čase vyostrenej debaty o tom, akým smerom sa má uberať sľúbená politická reforma, keďže Škóti v hlasovaní odmietli odtrhnutie od Británie.
     

Tri hlavné britské politické strany sa tesne pred referendom zaviazali poskytnúť Škótsku širšie politické právomoci, ak voliči pri hlasovaní odmietnu nezávislosť.
     

Objavili sa pochybnosti o tom, ako Británia tieto sľuby splní. Konzervatívci chcú obmedziť hlasovacie právo škótskych poslancov v dolnej komore britského parlamentu a chcú tiež, aby ďalšie časti Spojeného kráľovstva dostali podobné právomoci, aké boli prisľúbené Škótsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies