Britský poslanec: Rómovia zo Slovenska môžu spôsobiť v mestách nepokoje!

NETKY.SK • 12 November 2013, 13:56 • 2 min
Britský poslanec: Rómovia zo Slovenska môžu spôsobiť v mestách nepokoje!

LONDÝN – Britský poslanec David Blunkett varuje rómskych migrantov zo Slovenska, aby zmenili kultúru svojho správania. Ich odpadky po uliciach a deti, ktoré nechodia do školy spôsobujú v britských mestách napätie, ktoré môže vyústiť do nepokojov.

slovakia

left justify in out

Poslanec varuje, že ďalší príval Rómov do Británie spôsobí vlnu násilností proti nim. V meste Sheffield si už ľudia vytvorili na uliciach hliadky, ktoré majú bojovať proti „anti-sociálnemu“ správaniu Rómov.

„Keď sa veci budú vyvíjať zle, komunita na to určite explozívne zareaguje,“ povedal Blunkett, ktorý v minulosti pôsobil ako minister vnútra. Podľa neho sa môže zopakovať scenár z leta 2001, kedy sa v „severných mestách“ vzbúrili obyvatelia voči prisťahovalcom a vyústilo to v rasovo motivované nepokoje. Asi 200 ľudí sa vtedy ocitlo vo väzení po tom, čo pravicové hnutia napadli ázijských prisťahovalcov.

Podľa Blunketta sú Rómovia oveľa kultúrne odlišnejší ako napríklad Pakistanci. „Mladí Rómovia pochádzajú z prostredia, ktoré je kultúrne oveľa viac odlišnejšie. Žijú na okrajoch lesov, nechodia do školy a nie sú zvyknutí na bežné normy. Musíme to zmeniť,“ povedal Blunkett.

V Británii sa podľa posledných informácií nachádza 200-tisíc Rómov zo strednej Európy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies