V Česku po Veľkej noci možno povolia cestovanie medzi okresmi, deti sa zrejme vrátia do škôl

NETKY.SK • 26 Marec 2021, 14:39 • 2 min
V Česku po Veľkej noci možno povolia cestovanie medzi okresmi, deti sa zrejme vrátia do škôl

V Českej republike sa možno obyvatelia dočkajú voľnejšieho pohybu, a to už po veľkonočných sviatkoch.

slovakia

left justify in out

V piatok to povedal český minister zdravotníctva Jan Blatný. Podľa  hlavnej hygieničky Pavly Svrčinovej je momentálne  prioritou to, aby sa deti mohli vrátiť do skôl. V školách by sa mali testovať dvakrát týždenne pomocou antigénových testov. Myslí si, že v prípade dobrého vývoja mohli deti do škôl začať vracať v priebehu apríla. Minister zdravotníctva dodal, že najbližší možný termín je 12. apríl. Informuje o tom spravodajský portál TN.cz.

Počty nových  prípadov nákazy koronavírusom sa v Česku tento týždeň držali prevažne pod hranicou 10-tisíc. V utorok testy odhalili takmer 11-tisíc nakazených. Vo štvrtok laboratóriá v Česku odhalili 7 853 nových prípadov infekcií koronavírusom, čo bolo o 2 798 menej ako pred týždňom. Od začiatku epidémie v krajine potvrdili už takmer 1,5 milióna prípadov. V Česku v súvislosti s nákazou koronavírusom zomrelo už viac ako 25-tisíc ľudí a v nemocniciach je stále viac ako osem tisíc ľudí.

Jednou dávkou vakcíny proti koronavírusu už v Českej republike zaočkovali viac ako milión ľudí. Dve dávky dostalo viac ako 400-tisíc obyvateľov krajiny. Minister zdravotníctva predpokladá, že do konca apríla budú v krajine zaočkované viac ako dva milióny ľudí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies