Britský mladík pôjde za plánovaný útok mačetou na gej pride na psychiatriu

NETKY.SK • 30 Máj 2018, 16:27 • 2 min
Britský mladík pôjde za plánovaný útok mačetou na gej pride na psychiatriu

LONDÝN - Mladého Brita, ktorý plánoval neonacizmom inšpirovaný útok mačetou na sprievod gay pride, odsúdili v stredu na pobyt na psychiatrickej klinike na neurčito, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťročný Ethan Stables trpí podľa obhajcov poruchou autistického spektra a dostal sa pod vplyv pravicových extrémistov. Vo februári ho uznali za vinného z trestného činu prípravy teroristického činu.

 

Mladíka zadržali vlani v júni v jeho bydlisku v Barrow-in-Furness v severozápadnom Anglicku. Podľa prokuratúry bol na prieskumnej ceste. Polícia našla v jeho dome sekeru, mačetu a svastiku.

 

Stables podľa žalobcov zverejnil na Facebooku odkaz, v ktorom sa zastrájal, že "pozabíja každého jedného" geja. Trest prečítal v stredu sudca Peter Collier s tým, že Stables "predstavuje skutočnú hrozbu pre verejnosť".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies