Britskí touroperátori evakujú dovolenkárov z Kene

NETKY.SK • 16 Máj 2014, 14:06 • 2 min
Britskí touroperátori evakujú dovolenkárov z Kene

LONDÝN - Britskí touroperátori evakuovali dnes stovky dovolenkárov z Kene, kde je podľa vyjadrenia britského ministerstva zahraničných vecí vysoko aktuálna hrozba teroristických činov vrátane únosov, informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Cestovné kancelárie Thomson a First Choice uviedli, že "preventívne" odvážajú lietadlami dovolenkárov z krajiny a zrušili všetky lety do kenskej Mombasy až do konca októbra.
     

Obe cestovné kancelárie priebežne monitorovali vývoj situácie v spolupráci s ministerstvom zahraničia a uviedli, že konajú na základe jeho odporúčaní. Dovolenku na kenskom pobreží v súčasnosti neponúka ani luxusná cestovná kancelária Kuoni.
     

Britské ministerstvo zahraničných vecí varovalo pred akýmikoľvek cestami do oblastí v okruhu 60 kilometrov od somálskej hranice a pred návštevami slumov a ďalších chudobných štvrtí v Nairobi a na ostrove Mombasa, na ktorom leží časť rovnomenného mesta, ako aj pred návštevami pobrežných oblastí Kene severne od ostrova Pate.
     

"Hlavnou hrozbou sú tam extrémisti spojení s aš-Šabábom, militantnou skupinou, ktorá po vojenskej intervencii Kene v Somálsku uskutočnila v krajine teroristické útoky," uviedlo britské ministerstvo zahraničných vecí. Upozornilo, že k zvýšeniu napätia v Mombase a okolí viedla smrť prominentného duchovného začiatkom apríla.
     

Ministerstvo odporúča turistom v krajine sledovať miestne správy a vyhýbať sa davom ľudí a demonštráciám.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies