Brecely kondoloval talianskemu ministrovi v súvislosti s tragickou zrážkou vlakov

NETKY.SK • 12 Júl 2016, 16:53 • 2 min
Brecely kondoloval talianskemu ministrovi v súvislosti s tragickou zrážkou vlakov

BRUSEL – Minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Roman Brecely kondoloval svojmu talianskemu kolegovi Grazianovi Delriovi v súvislosti s tragickou zrážkou dvoch vlakov na juhu Talianska, pri ktorej dnes podľa medializovaných informácií prišlo o život minimálne dvadsať ľudí.

slovakia

left justify in out

„S veľkým zármutkom som prijal správu o tragickom nešťastí na železničnej trati v Apúlii. Vážený pán minister, dovoľte mi vyjadriť úprimnú sústrasť všetkým pozostalým i celej Vašej krajine,“ uviedol Brecely.

 

S talianskym kolegom sa Brecely stretol minulý mesiac v Ríme a práve bezpečnosť na železnici bola jedným z bodov ich rokovania. „Bezpečnosť dopravy je jednou z hlavných tém slovenského predsedníctva v Rade Európskej únie v oblasti dopravy. Vlaky spĺňajú kritériá jedného z najmodernejších, najekologickejších a najbezpečnejších spôsobov prepravy. Žiaľ, napriek všetkým opatreniam sa môže vyššia moc, technická porucha alebo aj ľudské zlyhanie podpísať aj pod také tragédie, aká dnes postihla Taliansko,“ povedal Brecely.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies