Bitcoin mieri k hranici 20 tisíc dolárov, kedy sa rast zastaví?

NETKY.SK • 12 December 2017, 17:1 • 2 min
Bitcoin mieri k hranici 20 tisíc dolárov, kedy sa rast zastaví?

NEW YORK – Neutíchajúci záujem o Bitcoin tlačí jeho hodnotu stále nahor a vyzerá to tak, že v najbližších dňoch by cena mohla dosiahnuť úroveň 20.000 dolárov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Cez víkend klesla cena Bitcoinu takmer k hranici 13.000 dolárov, čo vyvolalo masívny dopyt po tejto kryptomene. Ten vytlačil hodnotu do nových výšin cez 17.000 USD a predpokladá sa ďalší rast.

V čase písania článku (12.12.2017 16:39) sa Bitcoin obchoduje za 17.237 dolárov. Najväčšia kryptomena na svete podľa trhovej kapitalizácie (288 miliárd USD) za posledných 24 hodín posilnila o 3,86 percenta.

 

 

 

Podľa analýzy cenových grafov to vyzerá tak, že pozitívny výhľad pretrvá aj naďalej. Na sociálnych sieťach sa však začínajú množiť komentáre investorov, ktorí majú obavy z menšej korekcie. Takáto situácia býva vždy veľmi nebezpečná, keďže v prípade opätovného poklesu by sa mohol prejaviť efekt snehovej gule a spustiť panický masový výpredaj Bitcoinu. To by spôsobilo na trhu obrovské problémy aj pre ostatné digitálne meny.

 

img

 

Napriek tomu vyhliadky zostávajú konštruktívne a Bitcoin by mohol dosiahnuť úroveň 20.000 dolárov. Minimálne v najbližších dňoch by mala byť situácia na trhu pozitívna aj pre ostatné kryptomeny. Otázny bude začiatok obdobia vyberania ziskov pred blížiacimi sa Vianocami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona