BIATLON-IBU CUP: V mužskom šprinte v Osrblí vynikli hlavne Nóri

NETKY.SK • 8 Február 2014, 14:28 • 2 min
BIATLON-IBU CUP: V mužskom šprinte v Osrblí vynikli hlavne Nóri

OSRBLIE - Na 10 km trati sa najviac darilo Nórovi Alexandrovi Osovi.

slovakia

left justify in out

Siedme kolo biatlonového IBU Cupu sa začalo v Osrblí šprintom mužov. Na 10 km trati sa najviac darilo Nórovi Alexandrovi Osovi, od druhého Rusa Timofeja Lapšina ho delilo 5,5 sekundy a od tretieho krajana Haavarda Bogetveita 20,2 sekundy.

Štartovalo až 97 mužov a medzi nimi aj známe mená zo Svetového pohára. Nór Os na strelnici ani raz nezakolísal a aj keď nebol na lyžiach najrýchlejší, oproti Lapšinovi ho práve istota v mierení posunula na čelo.

Na poradie najlepších troch sa čakalo až do čísla 95 a finišu Nóra Bogetveita, ktorý z medailového stupňa vytlačil krajana Birkelanda.

Zo šestice Slovákov najviac vynikol Dušan Šimočko (0-1) na 23. mieste, na strelnici sa dopustil len jedného omylu na druhý stojkový terč, no ani tento veľmi dobrý výkon mu nedoprial výraznejšie umiestenie. Zostávajúci piati sa do šesťdesiatky postupujúcich na nedeľné stíhacie preteky nezmestili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies