Bénes nečakal nomináciu, v kádri SR "21" pozná viacerých

NETKY.SK • 8 Október 2015, 13:11 • 2 min
Bénes nečakal nomináciu, v kádri SR "21" pozná viacerých

MYJAVA - V septembrovom asociačnom termíne bol ešte členom kádra slovenskej futbalovej reprezentácie do 19 rokov, v októbri ho už "uchmatla" "dvadsaťjednotka". Iba 18-ročný (nar. 9. septembra 1997) stredopoliar MŠK Žilina László Bénes zažíva rýchly kariérny posun na klubovej i medzinárodnej úrovni.

slovakia

left justify in out

"Nečakal som nomináciu. Teší ma, že tu môžem byť s chalanmi," priznal pre agentúru SITA niekdajší záložník maďarského FC ETO Györ.

 

Rodák z Dunajskej Stredy si pred kvalifikačným dvojzápasom s Cyprom (hrá sa v Myjave, 8. 10. 2015 od 17.20 h) a Holandskom (v Nijmegene, v nedeľu 11. októbra o 14.30 h) dal skromný cieľ. "Chcem len, aby som dostal nomináciu na stretnutie," uviedol László Bénes, ktorý v aktuálnom výbere 46-ročného českého trénera Pavla Hapala pozná okrem kolegov spod Dubňa (Milan Škriniar, Denis Vavro, Róbert Mazáň, Miroslav Káčer, Lukáš Čmelík, Jaroslav Mihalík) tiež bývalého krajného obrancu FK Senica Juraja Chvátala, trenčianskeho stredopoliara Matúša Bera či bývalého záložníka AS Stanislava Lobotku: "Už som proti nim nastúpil, takže poznám ich štýl. Teraz budeme spoluhráči."

 

Hapal povolanie Bénesa, pochopiteľne, konzultoval s koučom družstva SR "19" Milanom Malatinským. "Dohodli sme sa, že ho nominujeme. Ako ste mohli vidieť aj predtým, vždy sa snažíme brať i mladších futbalistov, aby sa zoznámili. Nám to poskytne možnosť pozorovať, ako sa správajú. Miesto si vypýtal kvalitou, ktorú predvádza v Žiline. Zaradil sa tam medzi stabilných členov základnej zostavy," objasnil pre agentúru SITA Pavel Hapal.

 

Výrazne napreduje aj ďalší stredopoliar "dvadsaťjednotky" Dávid Ivan. Dvadsaťročný (nar. 26. februára 1995) bratislavský rodák sa pred sezónou 2015/2016 prepracoval do A-mužstva talianskeho prvoligového klubu Sampdoria Janov. "V januári tohto kalendárneho roka som začal trénovať s prvým tímom, to mi pomohlo," prezradil Ivan. V Janove ho trénersky vedie skúsený Walter Zenga: "Rozumieme si veľmi dobre, v minulosti bol vynikajúcim brankárom. Ide o kvalitného a naštudovaného lodivoda. Každý kormidelník je iný a môže dať zverencovi niečo rozdielne. Doteraz som so všetkými vychádzal bezchybne."

 

V mládežníckych štruktúrach Sampdorie pôsobí ďalší Slovák Denis Baumgartner. "Máme dobrý vzťah, trávime spolu mnoho času. Najskôr som bol v hoteli, teraz už mám byt, takže ma navštevuje. Pomáhame si. Som rád, že je tu krajan. Dosiaľ sa mu darilo, dúfam, že bude pokračovať ako sa podarilo mne," uzavrel Dávid Ivan pre agentúru SITA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies