Automobilky investujú tento rok v južnej Číne okolo 1,12 miliardy eur

NETKY.SK • 14 Február 2011, 12:10 • 2 min
Automobilky investujú tento rok v južnej Číne okolo 1,12 miliardy eur

Automobilky investujú tento rok v južnej Číne okolo 1,12 miliardy eur

slovakia

left justify in out

img

Automobilky Volkswagen, PSA Peugeot-Citroën a ďalšie investujú tento rok do výrobných kapacít v provincii Kuang-tung na juhu Číny viac než 10 miliárd jüanov (1,12 miliardy eur). Oznámila to dnes čínska agentúra Sinchua.
      Podľa nej veľké projekty na zelenej lúke v juhočínskej provincii zahrňujú napríklad závod Volkswagenu s čínskou automobilkou FAW Group či závod Peugeota a firmy Changan. Aj japonské automobilky Toyota a Honda rozširujú v tejto oblasti produkciu, ako áut, tak motorov.
      Tieto investície zahraničných spoločností by mali výrazne zvýšiť produkciu v provincii, ktorá ku koncu roka 2010 dosiahla 1,32 milióna automobilov. Kuang-tung sa na celkovej výrobe áut v Číne podieľa 9,5 %.
      Svetové automobilky chcú získať čo najväčší podiel čínskeho trhu, ktorý je najväčším automobilovým trhom na svete. Napriek tomu, že jeho rast by sa mal tento rok spomaliť na 10 až 15 %, keďže vláda už neposkytuje také dotácie na podporu predaja, je pre firmy naďalej najistejším.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies