Automobilka Ford chce znížiť náklady, v Európe prepustí vyše 10-tisíc pracovníkov

NETKY.SK • 3 Február 2016, 15:34 • 2 min
Automobilka Ford chce znížiť náklady, v Európe prepustí vyše 10-tisíc pracovníkov

BERLÍN - Automobilka Ford plánuje prepustiť v Európe tisíce administratívnych pracovníkov. Prepúšťanie pripravuje v rámci svojej stratégie dosiahnuť udržateľnú ziskovosť v regióne.

slovakia

left justify in out

Okrem prepúšťania, ktoré má spoločnosti znížiť náklady o 200 mil. USD ročne, firma taktiež chce vylepšiť svoju ponuku modelov áut. Informovala o tom v stredu americká spoločnosť Ford.


Automobilka ponúkne vyše 10 tis. zamestnancom v Európe dobrovoľné ukončenie pracovného pomeru, vrátane odstupného či predčasného odchodu do dôchodku, povedal šéf Ford Europe Jim Farley. Predpokladá, že stovky zamestnancov ponuku prijmú. Americká firma zároveň plánuje zvýšiť ponuku svojich športovo-úžitkových vozidiel, ktorých tržby v minulom roku po prvýkrát prekonali všetky ostatné segmenty v Európe a znížiť ponuku menej ziskových modelov.


Spoločnosť Ford v minulom roku vykázala v Európe celoročný zisk vo výške 259 mil. USD, pod ktorý sa podpísal aj 10-percentný nárast v tržbách. Je to prvý zisk spoločnosti od roku 2011. "Chceme sa uistiť, že máme stabilné základy, aby sme mohli do budúcna vytvoriť životaschopný podnik," povedal Farley. Automobilka si podľa Farleya stanovila cieľ dosiahnuť dlhodobú prevádzkovú maržu v rozmedzí 6 až 8 %, pričom v minulom roku bola na úrovni menej ako 1 %.


Ford nadväzuje na reštrukturalizačný program, v rámci ktorého už zatvoril tri európske závody a zrušil tisíce miest. Európska činnosť automobilky sa v dôsledku programu stabilizovala, pričom pomohol zvýšiť aj využitie kapacity na približne 90 percent.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies