Austrian Airlines sa dohodla s odbormi na kolektívnej zmluve

NETKY.SK • 8 Október 2014, 13:26 • 2 min
Austrian Airlines sa dohodla s odbormi na kolektívnej zmluve

VIEDEŇ - Rakúska letecká spoločnosť Austrian Airlines sa dohodla s odbormi na podobe novej kolektívnej zmluvy upravujúcej mzdy pilotov a letového personálu.

slovakia

left justify in out

Dcéra nemeckého prepravcu Lufthansa o tom informovala v stredu. S finálnou verziou dohody, ktorá má po niekoľkých rokoch ukončiť spor o znižovanie nákladov, plánuje spoločnosť oboznámiť zamestnancov v najbližších dňoch. Súčasťou dohody je návrat pilotov a zamestnancov, ktorých Austria Airlines v roku 2012 presunula do nízkonákladovej dcéry Lufthansy, spoločnosti Tyrolean Airways. Ich pôvodné pracovné pozície by sa mali obnoviť do marca budúceho roku. Generálny riaditeľ Austrian Airlines Jaan Albrecht ďalej uviedol, že s transformáciou prepravcu na nízkonákladovú spoločnosť, ani s rušením diaľkových letov firma nepočíta.

 

Európsky súd pre ľudské práva (ECJ) minulý mesiac rozhodol, že reštrukturalizácia Austrian Airlines, v rámci ktorej skupina Lufthansa presunula približne 2 tis. zamestnancov na slabšie platené pozície, bola nelegálna. Potvrdil tým skoršie rozhodnutie viedenského súdu, že dotknutí pracovníci zostali zamestnancami Austrian Airlines a majú nárok na všetky z toho vyplývajúce zamestnanecké výhody.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies