Austrálske lietadlo zachytilo ďalší možný signál zo strateného boeingu

NETKY.SK • 10 Apríl 2014, 13:27 • 2 min
Austrálske lietadlo zachytilo ďalší možný signál zo strateného boeingu

PERTH - Austrálske lietadlo dnes v južnej časti Indického oceánu pravdepodobne zachytilo ďalší signál, ktorý by mohol pochádzať z čiernych skriniek strateného boeingu malajzijských aerolínií. Oznámil to šéf medzinárodného pátracieho tímu Angus Houston, ktorého citovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Predpokladaný signál vychádzajúci spod hladiny oceánu bol zaznamenaný v tej istej oblasti, kde dva obdobné signály zachytilo v uplynulých dňoch aj plavidlo austrálskeho námorníctva. 
     

Nový zvukový signál zaregistrovalo dnes lietadlo austrálskeho námorníctva P-3 Orion. Stroj zhadzoval v blízkosti miesta predchádzajúceho objavu bóje vybavené zvukovými lokátormi s dosahom 300 metrov. 
     

"Akustické dáta budú vyžadovať ďalšiu analýzu ..., ale potenciálne môžu pochádzať zo zdroja vyrobeného človekom," uviedol vo vyhlásení šéf pátracieho tímu. 
     

V prípade potvrdenia pôjde už o piaty signál zachytený v rozsiahlej oblasti pátrania na otvorenom oceáne, vzdialenej asi 1700 kilometrov od východného pobrežia Austrálie. 
     

Zachytenie signálov by mohlo mať kľúčový význam pre identifikáciu užšej pátracej zóny. Po tomto kroku by mohlo nasledovať spustenie výskumnej ponorky vybavenej sonarom na dno oceánu.
     

Let MH370 aerolínií Malaysia Airlines z Kuala Lumpuru do Pekingu zmizol z obrazoviek radarov 8. marca. Na palube lietadla bolo 239 ľudí; väčšinu cestujúcich tvorili čínski občania. Odvtedy sa nenašla po lietadle ani jediná potvrdená stopa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies