Austrálska polícia zhabala na jachte 700 kilogramov kokaínu

NETKY.SK • 16 November 2017, 09:55 • 2 min
Austrálska polícia zhabala na jachte 700 kilogramov kokaínu

SYDNEY - Austrálska polícia objavila v stredu 700 kilogramov kokaínu v trupe jachty na východnom pobreží krajiny a zatkla troch mužov podozrivých z účasti na pašovaní drog.

slovakia

left justify in out

Jachta Catana 42 vyplávala údajne z Tahiti a polícia ju prehľadala na pobreží štátu Nový Južný Wales.

 

Šesťdesiatosemročného muža zatkli na palube a ďalších dvoch vo veku 47 a 63 rokov na pevnine. Ich zatknutia boli súčasťou vyšetrovania, ktoré sa začalo ešte v auguste, a podieľalo sa na ňom viacero austrálskych policajných zložiek.

 

Podľa polície je odhadovaná hodnota tohto zhabaného kokaínu na čiernom trhu 245 miliónov austrálskych dolárov (157 mil. eur). Maximálny trest za dovoz takého množstva drog, s ktorým sa dá obchodovať, je doživotie. Plavidlo sa preplavilo polovicou Tichého oceánu, kým ho zadržali.

 

Úradom sa vo februári podaril najväčší úlovok kokaínu v austrálskych dejinách, keď na jachte pri pobreží Nového Južného Walesu zhabali 1,4 tony tejto drogy v hodnote viac ako 312 miliónov austrálskych dolárov (203 mil. eur). Úrady hlásia, že v Austrálii nastala "vážna epidémia" užívania drog, čo viedlo v minulých rokoch k rekordnému počtu prípadov zatknutí a zaistenia narkotík.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies