Austrálčania vystríhajú FIFA pred unáhleným krokom

NETKY.SK • 17 September 2013, 09:59 • 2 min
Austrálčania vystríhajú FIFA pred unáhleným krokom

SYDNEY - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) dostala dôrazné varovanie z Austrálie, aby sa neponáhľala s prijatím definitívneho rozhodnutia o zimnom termíne konania majstrovstiev sveta 2022 v Katare.

slovakia

left justify in out

Podľa prezidenta Austrálskej futbalovej asociácie (FFA) Franka Lowyho by sa malo počkať na výsledok vyšetrovania okolností voľby dejiska šampionátu. Katar v decembri 2010 šokujúco dostal prednosť pred Austráliou, Japonskom, Kórejskou republikou a USA. Krátko po voľbe sa začali šíriť informácie o kúpených hlasoch, čo korešpondovalo s vtedajšími odhaleniami o korupcii vo futbalovom hnutí. Lowy navrhuje, aby FIFA "nechala dokončiť proces nezávislého vyšetrovania a až potom riešila situáciu prípadnou zmenou termínu či inými opatreniami". Zároveň žiada kompenzácie pre národné ligové súťaže za vynútené prestávky a tiež pre krajiny, ktoré nepochodili so svojimi kandidatúrami.

Medzi futbalovými funkcionármi sa už dlhší čas debatuje o tom, či by sa mali MS 2022 konať v čase zimy na severnej pologuli, aby sa hráči aj fanúšikovia vyhli extrémne vysokým letným teplotám v Katare. Vrcholní predstavitelia svetového futbalu sa začínajú prikláňať k tejto alternatíve, medzi odporcov patrí najmä najvyššia anglická futbalová súťaž Premier League, ktorá by sa musela uprostred sezóny prerušiť. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies