Austrálčana obvinili z úmyselného nárazu s autom do brány veľvyslanectva USA

NETKY.SK • 11 Júl 2013, 09:13 • 2 min
Austrálčana obvinili z úmyselného nárazu s autom do brány veľvyslanectva USA

SYDNEY - Tridsaťročného Austrálčana, ktorý podľa prokuratúry v stredu večer úmyselne narazil autom do hlavnej brány veľvyslanectva USA v Canberre, obvinili dnes z poškodenia majetku ambasády a prikázali mu podrobiť sa posúdeniu duševného stavu.

slovakia

left justify in out

Havária vyvolala bezpečnostný poplach: polícia uzavrela cesty v okolí veľvyslanectva, na miesto dorazili požiarnici, sanitka a privolali aj pyrotechnikov. Polícia uviedla, že pyrotechnici nenašli v aute nič podozrivého. 

Prokurátorka Katrina Musgroveová informovala, že vodič, Adrian Richardson z Queenslandu, opustil tesne pred činom psychiatrické zariadenie, v ktorom bol umiestnený. Ochranka ambasády videla, ako vypol čelné svetlá auta, nasmeroval ho do hlavnej brány a pridal plyn. Po náraze vystúpil z auta nezranený a ihneď ho zadržali.

Podľa vyjadrenia prokuratúry na súde v Canberre spôsobil škodu do 100.000 austrálskych dolárov (vyše 71.000 eur). Sudkyňa Karen Fryarová nariadila, aby sa Richardson vrátil do psychiatrického zariadenia na posúdenie svojho duševného stavu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies