Andrea Bučko uzavrie letné koncerty v Redute

NETKY.SK • 18 August 2014, 13:37 • 2 min
Andrea Bučko uzavrie letné koncerty v Redute

BRATISLAVA - Prvú sezónu letných koncertov Slovenskej filharmónie v jej bratislavskom sídle Redute uzavrie v sobotu 23. augusta vystúpenie dvoch dám.

slovakia

left justify in out

Posledný z piatich Letných hudobných podvečerov na nádvorí Björnstjerne Björnsona prinesie hudobný podvečer s mladou klaviristkou, speváčkou a skladateľkou Andreou Bučko. Vo filharmónii vystúpi debutovo spoločne so svojim ensemblom a harfistkou Máriou Kmeťkovou. Agentúru SITA o tom informovala tlačová tajomníčka Slovenskej filharmónie Martina Tolstova. Koncert sa v Andrey Bučko sobotu 23. augusta začne o 19:00.

 

Andrea Bučko, dvadsaťpäťročná absolventka divadelnej réžie a dramaturgie Vysokej školy múzických umení v Bratislave sa podľa Martiny Tolstovej do povedomia verejnosti dostáva ako talentovaná hudobníčka skladajúca si vlastné piesne a texty. Umelkyňa hrá na klavíri a tiež spieva. "Začínala sama v podkroví, neskôr odspievala a odohrala niekoľko koncertov a spojila sa s talentovanou harfistkou Máriou Kmeťkovou, s ktorou vytvorili zaujímavé koncertné duo a zároveň aj spoločný album In the middle off. V súčasnosti Andrea Bučko pripravuje svoj album Polarity. Ten vyjde na jeseň 2014," priblížila tlačová tajomníčka Slovenskej filharmónie interpretku záverečného Letného hudobného podvečera na nádvorí Björnstjerne Björnsona. 

 

Nová letná scéna vznikla v hlavnom meste po rekonštrukcii Reduty zastrešením jej nádvoria a prístupná je z Námestia Eugena Suchoňa. Koncerty na nádvorí Reduty sa konajú v spolupráci s Bratislavským kultúrnym a informačným strediskom - Kultúrnym letom a hradnými slávnosťami Bratislava 2014. Vstupenky sa dajú kúpiť v pokladni Slovenskej filharmónie v Redute a v deň konania koncertu hodinu pred jeho začiatkom. Dostupné sú tiež online cez predpredajové portály a webstránku Slovenskej filharmónie https://www.filharmonia.sk, kde tiež možno nájsť ich podrobný program. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies