Americký torpédoborec vošiel do prístavu ukrajinského mesta Odesa

NETKY.SK • 9 Január 2018, 18:47 • 2 min
Americký torpédoborec vošiel do prístavu ukrajinského mesta Odesa

KYJEV - V Spojených štátoch pomenovali cieľom návštevy lode do Ukrajiny, posilnenie námorných schopností medzi spojencami NATO.

slovakia

left justify in out

Informuje agentúra TASS. Americký torpédoborec Carney DDG64 prišiel do prístavu mesta Odesa, kde zostane do 11. januára. O tom informovalo ukrajinské vydanie "Dumskaya".

 

"Dnes ráno pri móle nového kontajnérového terminálu, v prístave ukrajinského mesta Odesa, ukotvil americký torpédoborec Carney DDG64 a stal sa tak prvou vojenskou loďou NATO, ktorá navštívila Odesu v novom roku," píše sa v správe.

 

Veliteľstvo šiestej námornej flotily námorníctva Spojených štátov, ako podčiarkli vo vydaní, nazvalo cieľom vizity vojenskej lode "vykonávanie operácií na zabezpečenie bezpečnosti na mori, posilnenie kombinovanej pripravenosti a námorných schopností medzi spojencami a partnermi NATO".

 

V júli roku 2017 Carney DDG64 už bol v prístave ukrajinského mesta Odesa a zúčastnil sa v ukrajinsko-amerických námorných cvičení Sea Breeze 2017, počas ktorých na jeho palubu vstúpil prezident Ukrajiny Petro Porošenko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies