Americký minister obrany spochybnil tvrdenia, že Rusko útočilo na IS

NETKY.SK • 1 Október 2015, 06:42 • 2 min
Americký minister obrany spochybnil tvrdenia, že Rusko útočilo na IS

WASHINGTON - Dnešné ruské letecké útoky v Sýrii sa podľa amerického ministra obrany Asha Cartera možno uskutočnili v oblastiach, kde pravdepodobne nepôsobia militanti z extrémistickej organizácie Islamský štát (IS), a to aj napriek tvrdeniam Moskvy, že ruské vzdušné sily útočili výlučne na ich pozície. Informovala tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Carter ďalej povedal, že nariadil americkým vojenským predstaviteľom, aby sa "v čo najkratšom čase" stretli so svojimi ruskými kolegami a prediskutovali s nimi opatrenia, ktoré je nevyhnutné prijať na to, aby sa obe strany nedostali v Sýrii do vzájomného konfliktu. Carter zároveň vyslovil presvedčenie, že rozhovory, ktoré by sa mali uskutočniť v najbližších dňoch, budú "veľmi konštruktívne".


Dnešné útoky ruského vojenského letectva v Sýrii komentoval aj vodca západom podporovanej sýrskej opozície Chálid Chodža, ktorý v kuloároch Valného zhromaždenia OSN v New Yorku uviedol, že pri ruských náletoch zahynulo 36 civilistov, ale žiadny povstalec.


"Rusko nemá v úmysle bojovať proti Islamskému štátu, ale predĺžiť život (sýrskeho prezidenta) Bašára Asada," uviedol Chodža pre agentúru Reuters.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies