Americkí vojenskí piloti už pri prísahe nemusia žiadať o Božiu pomoc

NETKY.SK • 26 Október 2013, 06:20 • 2 min
Americkí vojenskí piloti už pri prísahe nemusia žiadať o Božiu pomoc

WASHINGTON - Kadeti Akadémie Vojenského letectva Spojených štátov (USAFA) už na záver slávnostného sľubu nebudú musieť vysloviť formulku "Tak pomáhaj mi Boh".

slovakia

left justify in out

Výraz sa totiž stal voliteľným po tom, ako voči nemu vzniesla námietky Nadácia za náboženskú slobodu v armáde (MRFF), informovala dnes agentúra AP.

"Zmena nastala z dôvodu rešpektovania náboženskej slobody kadetov," uviedla náčelníčka akadémie generálporučíčka Michelle Johnsonová. V prísahe sa hovorí: "Nebudem klamať, kradnúť, ani podvádzať. Rovnako nebudem tolerovať nikoho, kto tak činí. Ďalej sľubujem, že si budem plniť svoje povinnosti a žiť čestne. Tak pomáhaj mi Boh."

Podľa predstaviteľov akadémie kadeti prísahu skladajú iba raz, keď formálne začínajú štúdium po tom, ako sa do školy presunú z výcvikového tábora. Akadémia, ktorá sa nachádza pri meste Colorado Springs, má približne 4000 frekventantov. Keď školu úspešne absolvujú, je im udelená hodnosť podporučíka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies