Alžbeta II. sa stretne s pápežom Františkom

NETKY.SK • 3 Apríl 2014, 12:34 • 2 min
Alžbeta II. sa stretne s pápežom Františkom

RÍM - Britská kráľovná Alžbeta II. sa vo štvrtok po prvýkrát stretne s hlavou katolíckej cirkvi. František ju prijme spolu s manželom princom Filipom na súkromnej audiencii.

slovakia

left justify in out

Počas stretnutia s pápežom poruší kráľovná tradíciu a na návštevu nepríde v čiernych šatách so závojom. "Kráľovná, ktorá je aj hlavou anglikánskej cirkvi, nebude v čiernych šatách so závojom, aby tak zdôraznila neformálny charakter návštevy," povedal hovorca Buckinghamského paláca. Je to prvá zahraničná cesta 87-ročnej kráľovnej od návštevy Austrálie v októbri 2011. František je po roku na pápežskom stolci známy porušovaním protokolu. Alžbeta s manželom sa vopred stretne na bankete s talianskym prezidentom Giorgiom Napolitanom.

 

Počas 60-vlády kráľovnej je František šiesty pápež, s ktorým sa osobne stretáva, informoval v stretu Radio Vatikan. V roku 1951 sa stretla aj s Piom XII., čo pre jeho kontroverzné pôsobenie počas holokaustu vyvolalo kritiku britskej tlače.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies