Agentúra S&P znížila rating Talianska o jeden stupeň na BBB

NETKY.SK • 9 Júl 2013, 21:52 • 2 min
Agentúra S&P znížila rating Talianska o jeden stupeň na BBB

RÍM - Ratingová agentúra Standard and Poor's (S&P) dnes znížila rating Talianska o jeden stupeň z BBB+ na BBB, čo je už len dva stupne nad špekulatívnym pásmom. Ako dôvod uviedla ďalšie zhoršovanie ekonomických vyhliadok krajiny. Informovali o tom agentúry DPA a Bloomberg.

slovakia

left justify in out

Agentúra zároveň stanovila negatívny výhľad, čo znamená, že Taliansku hrozí v neskoršom období ďalší pokles ratingu. S&P predpokladá, že talianska ekonomika klesne tento rok až o 1,9 %, zatiaľ čo v marci predpokladala pokles hrubého domáceho produktu (HDP) o 1,4 %.

Problémy ekonomiky, pod ktoré sa nemalou mierou podľa S&P podpisuje nepružný pracovný trh, zároveň sťažia vláde možnosti znížiť vysoký štátny dlh. Ten v súčasnosti dosahuje okolo 130 % HDP a je jedným z najvyšších spomedzi priemyselne rozvinutých ekonomík, dodala S&P.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies