Afganský kandidát Abdulláh viní svojho rivala z podvodov

NETKY.SK • 16 Jún 2014, 18:54 • 2 min
Afganský kandidát Abdulláh viní svojho rivala z podvodov

KÁBUL - Afganský prezidentský kandidát a bývalý minister zahraničných vecí Abdulláh Abdulláh obvinil svojho súpera Ašrafa Gháního, že náskok v sobotňajšom druhom kole prezidentských volieb získal podvodom.

slovakia

left justify in out

Podľa neoficiálnych výsledkov získal bývalý minister financií Ghání asi milión hlasov viac než jeho rival. V prvom kole pritom zvíťazil Abdulláh, keď si zabezpečil 45-percentný zisk. Za Ghaního hlasovalo 32 percent zúčastnených voličov. Oficiálne výsledky budú známe až 2. júla. Medzinárodní pozorovatelia sa už vyjadrili, že zaznamenali podvody na oboch stranách, čo by mohlo ohroziť prvé demokratické odovzdanie moci v Afganistane. Volebný deň tiež poznačili bombové útoky a ďalšie násilnosti, ktoré si vyžiadali najmenej 46 mŕtvych. Ghání už svojho súpera vyzval, aby výsledky volieb rešpektoval a nespôsobil v krajine politickú krízu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies