Áder v úvode štátneho sviatku: Maďari budú úspešní, ak pozdvihnú svojho ducha

NETKY.SK • 20 August 2012, 11:11 • 2 min
Áder v úvode štátneho sviatku: Maďari budú úspešní, ak pozdvihnú svojho ducha

Áder v úvode štátneho sviatku Maďari budú úspešní, ak pozdvihnú svojho ducha - Politika Starý svet je v kríze - začína sa nová epocha a v 21. storočí budú úspešné iba tie národy, ktoré dokážu pozdvihnúť svojho ducha .

slovakia

left justify in out

img

Starý svet je v kríze - začína sa nová epocha a v 21. storočí budú úspešné iba tie národy, ktoré dokážu "pozdvihnúť svojho ducha". Vyhlásil to dnes v úvode štátneho sviatku kráľa sv. Štefana a ústavy maďarský prezident János Áder, podľa ktorého Maďari pozdvihnutím svojho ducha dokázali v dejinách viackrát pozdvihnúť z trosiek svoju vlasť.
      Áder na slávnostnej prísahe nových dôstojníkov na Kossuthovom námestí v Budapešti v súvislosti so zakladateľom štátu Maďarov sv. Štefanom zdôraznil, že Maďari museli aj v 20. storočí znovuzakladať svoj štát: po Trianonskej mierovej zmluve, po udalostiach druhej svetovej vojny a potom aj vtedy, keď spoznali, že z osloboditeľov sa stali okupanti.
      "Svojho ducha sme pozdvihli aj v októbri 1956, kedy sme nanovo sformulovali požiadavku na slobodný a samostatný maďarský štát, čím sme sa stali v očiach sveta národom slobody," zdôraznil prezident, podľa ktorého to všetko prispelo k tomu, že v roku 1990 mohli Maďari opäť obnoviť základy svojho štátu.
      Slávnostnú prísahu 76 nových dôstojníkov maďarskej armády, ktorá sa dnes konala bezprostredne po slávnostnom vztýčení štátnej vlajky pred budovou parlamentu, sledovali stovky Budapešťanov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies