Zomrel hudobník Tony Sheridan, ktorý pomáhal pri štarte Beatles

NETKY.SK • 18 Február 2013, 08:19 • 2 min
Zomrel hudobník Tony Sheridan, ktorý pomáhal pri štarte Beatles

Zomrel hudobník Tony Sheridan, ktorý pomáhal pri štarte Beatles - Celebrity Spevák a gitarista Tony Sheridan, ktorý spolupracoval so skupinou Beatles v jej úplných začiatkoch, zomrel v sobotu vo veku 72 rokov v Hamburgu. Informoval o tom v nedeľu britský

slovakia

left justify in out

img

Spevák a gitarista Tony Sheridan, ktorý spolupracoval so skupinou Beatles v jej úplných začiatkoch, zomrel v sobotu vo veku 72 rokov v Hamburgu. Informoval o tom v nedeľu britský denník Telegraph.

Sheridan sa stretol s Johnom Lennonom, Paulom McCartneym, Georgom Harrisonom a Petom Bestom vo vykričanej hamburskej štvrti Reeperbahn začiatkom 60. rokov. Členovia Beatles sa vtedy chodili každý večer po svojich vystúpeniach pozrieť na tie jeho v susednom klube. 

Sheridan vzal mladú kapelu pod svoje krídla, radil jej vo veci výzoru, ktorý v tom čase zahŕňal čierne kožené bundy a kovbojské topánky, a uviedol ju do americkej R&B scény, kde vtedy pôsobil napríklad Little Richard. Beatles sa nakoniec stali Sheridanovou sprievodnou kapelou v Top Ten Clube (vystupovali ako Tony Sheridan & The Beat Brothers) a v roku 1961 s ním nahrali skladby ako My Bonnie či When the Saints Go Marching In. Tie sa ocitli na albume Tony Sheridan a The Beatles, ktorý vyšiel mimo Nemecka.

Paul McCartney si na Sheridana stále spomína ako na učiteľa: "Georga Harrisona a Johna Lennona naučil niektoré gitarové techniky a triky." O niekoľko rokov neskôr Sheridan učil hrať aj gitaristu Angusa Younga z austrálskej kapely AC/DC.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies