Zo sídla Charlieho Chaplina vznikne múzeum jeho života a diela

NETKY.SK • 7 Máj 2014, 22:27 • 2 min
Zo sídla Charlieho Chaplina vznikne múzeum jeho života a diela

CORSIER-SUR-VEVEY - Rodina anglického herca a režiséra Charlieho Chaplina plánuje v spolupráci s obchodnými partnermi obnoviť jeho schátrané sídlo na brehoch Ženevského jazera vo švajčiarskej obci Corsier-sur-Vevey a premeniť ho na múzeum.

slovakia

left justify in out

Ako dnes informovala agentúra AP, tri Chaplinove deti - Michael, Eugene a Victoria - plánujú projekt za vyše 40 miliónov eur po 14 rokoch plánovania predstaviť verejnosti začiatkom roku 2016. Zámerom je predstaviť život a dielo filmového priekopníka novým generáciám.
     

Chaplin, ktorý zomrel v roku 1977, strávil posledných 25 rokov svojho života na 14-hektárovom majetku pri "švajčiarskej riviére", kde v kruhu najbližších mohol viesť normálny rodinný život bez toho, aby na seba pútal pozornosť okolia, a uniknúť pred svetovou slávou.
     

Jeho kariéra trvala vyše 75 rokov, od detstva vo viktoriánskej ére takmer až do jeho smrti. Účinkoval v 82 filmoch, ktoré vyvolali vlnu nadšenia, ale aj kritiky. Za svoje dielo získal tri Ceny Akadémie, na hollywoodskom Chodníku slávy má svoju hviezdu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies