Žiaci budú spoznávať prírodu v mestách

NETKY.SK • 3 December 2016, 17:35 • 2 min
Žiaci budú spoznávať prírodu v mestách

BRATISLAVA - Získať čo najviac vedomostí o biodiverzite ako dôležitého prvku udržateľnosti miest je cieľom česko-slovenského projektu s názvom Tajný život mesta. Do projektu sa od januára budúceho roku zapojí 50 slovenských a 50 českých škôl.

slovakia

left justify in out

Centrum environmentálnej a etickej výchovy Živica na svojej stránke informovalo, že počas dvoch projektových rokov učitelia spolu so žiakmi objavia metódu bádateľského vzdelávania a zmapujú biodiverzitu divo rastúcich rastlín vo svojich mestách. Pri bádaní im pomôže moderná mobilná aplikácia na určovanie rastlín.

 

"Očakávame, že projekt podporí prirodzenú zvedavosť detí, vytiahne ich do prírody a ony tak budú môcť spoznať novú, neprebádanú časť svojho mesta či obce. Dostanú priestor aj na zapojenie svojej fantázie a originality pri prezentovaní svojich nových poznatkov verejnosti formou informačnej kampane,“ uviedla koordinátorka projektu Ivana Poláčková zo Živice.


Pri objavovaní bádateľských metód aj pri použití mobilnej aplikácie pomôžu školám odborníci zo Živice, českej neziskovej organizácie Tereza aj Technickej univerzity Zvolen. Potrebné zručnosti získajú zapojené školy na praktických kurzoch pre učiteľov a pre školské tímy. V rámci projektu získa každá zapojená škola zdarma tablety, ktoré budú slúžiť na fotografovanie rastlín a ich určovanie pomocou mobilnej aplikácie. Projekt Tajný život mesta sa uskutočňuje vďaka finančnej podpore partnera projektu spoločnosti VEOLIA, ktorá organizuje vzdelávacie projekty pre školy už desať rokov. „Prebádať okolie inovatívnym spôsobom a spojiť moderné technológie s pobytom na čerstvom vzduchu je ideálny nástroj na upútanie žiackej pozornosti," povedala o motivácii vstúpiť do projektu Helena Vojteková zo základnej školy v Jure nad Hronom.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies