Zdenko Frťala kandidátom na trénera FK Jablonec

NETKY.SK • 11 December 2015, 16:49 • 2 min
Zdenko Frťala kandidátom na trénera FK Jablonec

BRATISLAVA - Slovenský futbalový tréner Zdenko Frťala je vážnym kandidátom na post kormidelníka FK Jablonec, kde pred tromi dňami ukončili spoluprácu s doterajším hlavným lodivodom Jaroslavom Šilhavým i celým realizačným tímom.

slovakia

left justify in out

Dôvodom odvolania sú neuspokojivé výsledky v jesennej časti najvyššej českej súťaže Synot ligy 2015/2016: mužstvu po 16. kole patrí až 8. miesto s 20 bodmi, na lídra z Plzne má priepastný 18-bodový odstup. Český denník Sport informuje, že FK Jablonec si vybral na lavičku 45-ročného Frťalu z druholigového Varnsdorfu.

 

"Jablonec je klub, ktorý má nejakú históriu, ale najmä budúcnosť. Pôsobenie v tomto tíme by ma určite zaujímalo," citoval denník Sport slová Zdenka Frťalu, ktorý ďalej poznamenal: "Nie je asi tréner, ktorého by netešilo, že sa o ňom hovorí v spojitosti s Jabloncom či ktorýmkoľvek iným prvoligovým mužstvom. Je to pre mňa príležitosť dostať sa do najvyššej súťaže. Myslím si, že všetko sa rozhodne v najbližších dňoch." Podpredseda predstavenstva Miroslav Pelta k angažovaniu nového kouča skonštatoval: "Nebude to renomovaný tréner. Na úspechy v prvej lige, ktorú v Česku ako hlavný kouč neokúsil, ešte iba čaká."

 

Rodák z Nitry Zdenko Frťala sa po septembrovom ukončení pôsobenia vo fortunaligovom klube ŽP Šport Podbrezová vrátil koncom novembra do starého známeho prostredia v českom Varnsdorfe s cieľom zachrániť tento tím v druholigovej súťaži (po jeseni je Varnsdorf posledný s 11 bodmi, pozn.). "Keď príde s tým, že chce ísť do Jablonca, nebudem mu brániť," uviedol pre denník Sport riaditeľ FK Varnsdorf Vlastimil Gabriel na margo bývalého obrancu Trnavy, Slovana Bratislava a Teplíc Zdenka Frťalu. Ten sa v trénerskej profesii uviedol ako asistent v Blšanoch, Plzni, Sparte Praha, Ružomberku a Tepliciach, ako hlavný kouč trénoval v II. českej lige Čáslav, Varnsdorf a na Slovensku spomenutú Podbrezovú.

 

Zdenko Frťala doviedol Varnsdorf v uplynulej sezóne 2014/2015 prvýkrát v histórii do najvyššej českej súťaže, vedenie klubu z tohto malého mestečka však napokon nepodalo prihlášku do Synot ligy pre nevyhovujúci štadión.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies