Záujem o tablety vlani v internetových obchodoch vzrástol o 100 %

NETKY.SK • 26 Marec 2012, 07:01 • 2 min
Záujem o tablety vlani v internetových obchodoch vzrástol o 100 %

Záujem o tablety vlani v internetových obchodoch vzrástol o 100 %

slovakia

left justify in out

img

Záujem Slovákov o tenké prenosné počítače, tzv. tablety, vzrástol v minulom roku o vyše 100 %. Naopak, dopyt po notebookoch poklesol až o štvrtinu. Vyplýva to z údajov nezávislého portálu Heureka.sk, ktorý porovnáva internetové obchody, ich tovary a ceny.
      "Tablety sú v súčasnosti jednoducho "in". Najčastejšie ich využíva mobilná generácia mladých ľudí, ale aj manažéri. Oproti notebookom sú skladné a ľahké, majú porovnateľný výkon, ale lepšiu výdrž batérií. Navyše ponúkajú aj možnosť napojenia na GPS," priblížil projektový manažér Heureka.sk Kamil Demuth.
      Zvýšený záujem zákazníkov e-shopov eviduje Heureka.sk aj o inteligentné mobilné telefóny, ktoré umožňujú pohodlné napojenie na internet, odosielanie e-mailov či prácu so súbormi. Vyhľadávanie a nákup smartphonov prostredníctvom internetových obchodov vzrástol medziročne o zhruba 50 %.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies