Ykos Ibragimov našiel domov našiel na Slovensku skrz bojové umenia: "Vybrali si ma, mám ich v krvi"

NETKY.SK • 23 August 2023, 18:00 • 2 min
Ykos Ibragimov našiel domov našiel na Slovensku skrz bojové umenia: "Vybrali si ma, mám ich v krvi"

BRATISLAVA - Meno Ykos Ibragimov je fanúšikom bojových umení známe predovšetkým z počutia, pretože doposiaľ nastúpil len do jedného zápasu medzi profesionálmi. Výraznou mierou sa však tento azerbajdžanský bojovník preslávil v bojovej obci ako tréner. Tentokrát si však zopakuje rolu zápasníka a predstaví sa 9. septembra na turnaji RFA 12 v Považskej Bystrici.

slovakia

left justify in out

K bojovým umeniam bol predurčený

Niektorí bojovníci sa dostanú k úpolovým športom vďaka sebaobrane či motivácii schudnúť. U Ykosa to však bolo úplne inak. „Bojové umenia si ma vybrali. Od detstva som pozerával filmy s Jackiem Chanom, Jetom Leem, Van Dammom. Otec robil taekwondo, ujo bol boxer, takže meranie síl týmto spôsobom je v mojej krvi. Od detstva jednoducho nebola šanca, že by som robil niečo iné,“ popísal svoj vzťah k bojovým športom.

 

Tie ho v roku 2018 priniesli na Slovensko, ktoré sa mu natoľko zapáčilo, že tu napokon zostal žiť. Zamestnal sa ako postojársky tréner v bratislavskej Octagon Fighting Academy. Venovať sa však svojej zápasníckej kariére popri zverenoch však nie je žiadna malina. „Určite to nie je ľahké skĺbiť trénovanie s vlastnou kariérou, ale som milovník bojových umení. Celý život som v tom, zápasil som od detstva a dlhé roky už trénujem profesionálnych športovcov. Snažím sa to robiť tak, že keď mám svojich zverencov, tak neberiem zápasy na ten turnaj, na ktorom zápasia oni,“ povedal Ibragimov.

Viac tréner alebo zápasník?

Po príchode na Slovensko sa naplno venoval trénovaniu slovenských hviezd v jednom z najlepších gymov na Slovensku a v Česku. Na zápasenie teda nebolo veľa času, čo sa postupne začína meniť. Ykos sa však naďalej považuje viac za trénera než zápasníka. „Ako tréner mám viac skúseností. Musel som dať svoju kariéru na druhú koľaj, no oheň vo mne stále je a lásku k zápaseniu som nikdy nevedel odložiť. Znova som v tom späť a budem sa sústrediť na svoju karieru. Chcem byť najlepší vo všetkom, čo budem robiť,“ vyhlásil odhodlaný Ibragimov.

 

Ten už má za sebou aj prvý zápas medzi profesionálmi, ktorý vyhral expresne rýchlo. Na turnaji RFA 11 v Bratislave uškrtil Mária Dinha po 36 sekundách. Mnohých týmto ukončením prekvapil, pretože sa obecne očakávala Ibragimova dominancia v postoji. Tomu však ukončenie gilotínou prišlo úplne prirodzene. „Keď som chytal tú gilotínu, nad ničim som nepremýšľal. Videl som šancu, že to môžem ukončiť takýmto spôsobom, tak som to automaticky spravil,“ zhodnotil svoj profesionálny debut v MMA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RFA Foto: RFA
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies